Seniordans:

Uppdaterat
2020-05-04Länkar

Verksamhetsledare

 2020-03-31
Verksamhetsledare och sekreterare i samspråk.

Med början i mars månad har det hänt oerhörda saker i världen och även i vårt avlånga land. Årsmötet hölls på Vilsta Sporthotell i Eskilstuna och det påverkades stort av corona - viruset. Lite anmälningar till årsmötet och så också till den workshop med Round Dance vi hade på lördagen.
Styrelsen beslutade på ett möte efter årsmötet att rekommendera alla att stoppa alla Seniordans- dagarna i april . Några dagar senare kom ett direktiv från regeringen att man inte fick samlas mer än 50 personer i en grupp.
Vi måste ju trots allt se framåt och hoppas att det lugnar ner sig med smittan inom rimlig tid. Majoriteten av deltagarna i våra grupper är ju 70+-are och med omtanke om dansarna bör vi respektera regeringens direktiv att inte samla ihop många dansare till en Dansstuga eller Seniordansens Dag innan man har gett grönt ljus.
Ann-Mari Olsson sekreterare i SSDF och jag, Christina Lundahl Ekholm, är båda med i Region Skåne och vi har meddelat att vi preliminärt ska försöka anordna en dansfest för våra seniordansare i augusti . Vi får se hur det artar sig.
Titta gärna på inbjudan från Danmark till NT-2021 på hemsidan.
Styrelsen i SSDF ser ut enligt nedan efter årsmötet:
Ordförande Alina Maric Sekreterare Ann-Mari Olsson Kassör obesatt ( sköts tills vidare av Alina Maric) Verksamhetsledare Christina Lundahl Ekholm Ledamot Grethel Jansson Suppleant 1 Kerstin Ågren Suppleant 2 Sol- Britt Burman

Vi önskar er alla en Glad Påsk
Christina Lundahl Ekholm och Ann-Mari Olsson

Svenska Seniordansledarförbundet, SSDF, har vi utbildningsledare, som utbildar andra till dansledare.  Vi utbildar även specialledare  (tex i sittdans, rullstolsdans mm).

Är Du intresserad att utbilda dig till dansledare ta gärna kontakt med någon av våra utbildningsledare, Du hittar dem här.
Utbildningsledarna organiserar också dansstugor ett par gånger om året då dansare från olika grupper träffas och dansar ihop. Utbildnings- och dansledarna träffas regelbundet på Ledarträffar i olika regioner i landet för att utbyta erfarenheter och planera verksamheten.
Läs gärna under flikarna Dansa här, Aktuellt, Kurser och de andra flikarna så får du en bättre bild av SSDF. Var med! Välkommen också med förslag till oss om vad du skulle vilja se under våra vingar! christina_le@live.se .