Seniordans:

Uppdaterat
2021-03-22Länkar

SSDF 30 år!

 Rapport från SSDFs 30 årsjubileum 24 augusti 2019

Först nu har träningsvärken gått över! Synd om er som inte kunde vara med!
Låt mig ta det från början:

Oj oj oj vad ni har missat, ni som inte kunde vara med!
Alina

Talet vid middagen på SSDFs 30-årsjubileet i Ransäter (24 augusti 2019)

Kära Vänner, välkomna!

Vagnar utan lok är inget tåg. Mannar utan general är ingen armé…

Själv har jag en relativt kort historia i SSDF, ca 5 år. När jag förstod hur kul (och annat) seniordansen är, ville jag lära mig mer. Jag ville lära mig begripa detta märkliga språk där dos-a-do, lace across, varsovienne, engelsk kedja och annat ”bara” är kommandon till kroppen att utföra vissa konster.  Enkelt när man förstår, eller hur?

I samband med att jag funderade på att anmäla mig till grundkursen, fick jag höra talas om ”loket”, ”generalen” (alias vår Christina):

Idag, när vi träffats ett antal gånger och jobbat ihop, kan jag tillägga att allt det där stämmer, men att Christina också

Vad tycker ni att vi kan tillägga? (från gästerna)

Sant, sant, eller hur? (Ja! Svarade alla). TACK Christina!!!!

I trettio år har många hjälpts åt i SSDF, denna fina förening. Alla ni som är här och alla de som idag inte är här skall ha VÄRLDENS STÖRSTA TACK och DJUPASTE RESPEKT för allt arbete som gjorts i alla former under de trettio åren överallt i detta avlånga land: i styrelsen, på dansstugor, ledarträffar, kurser, seminarier, seniordansens dagar, alla stora och små event både i Sverige och utomlands.  Imponerande!!! TACK!!!

30 år är lång tid – men inte full tid, eller hur? Föreningen utvecklas, byter skepnad – precis som vi! Vi måste följa med tidens tecken och göra lite korrigeringar ibland. Vi måste få in fler som skall känna samma glädje som vi känner. Håller ni med om det? (Ja! svarade alla)
Och vi skall! Det här tåget skall tuffa vidare, den dansanta armén skall också leva vidare. Något omdanad, något moderniserad, något förändrad och anpassad till nya realiteter och krav. Jag utgår ifrån att ”loket”, ”generalen” också skall fortsätta - med vårt stöd (Ja! svarade alla).

TACK säger jag igen. TACK TILL ALLA FÖR ALLT ENGAGEMANG OCH ALLA INSATSER UNDER DE TRETTIO ÅREN!!!! Det 31:a året börjar härmed!