Seniordans:

Uppdaterat
2020-11-03Länkar

Ordförandens spalt

 


2020-11-03

Kära Dansvänner från norr till söder!

Det är mörkt, mörkt och mörkt och vi får fortfarande inte dansa. Tvärtom, har det blivit fler och fler regioner som fått särskilda restriktioner och jag hoppas att vi alla tar dessa förmaningar på fullaste allvar!

Hoppas det är fler än jag som är optimister.  Detta elände kan ju inte hålla på i evigheter, eller hur?

Fram tills vi får återgå till normala omständigheter hoppas jag att vi håller kontakt med varandra - det finns många sätt att höras av på.  Kanske till och med ta en promenad (med bibehållet avstånd!) med någon som bor på nära håll. Och ta några danssteg på gångvägen? Jag vet flera som har startat tele-kedjor där man ringer sina danskompisar en gång i veckan.  Och maila går fort.

Ja, vi är ett tekniskt släkte. Tänk vad fort utvecklingen gått. När min generation (jag är fyrtiotalist) skulle söka jobb skrev vi in ”körkort” i vårt CV – det gav ett plus. Kunde vi knacka något på ”data” så var vi närapå experter. Och idag är dessa saker mer än standard. Man skriver inte ens upp sådant, det är självklart att vi kan! Och som vi skickar bilagor, kopplar upp oss i diverse nät… och skickar små filmsnuttar till varandra via olika stora och små appar hittan och dittan…

Har ni något kul att dela med er, hör gärna av er! Vi kan tipsa varandra på intressanta danser, och dela med oss om exempelvisst de små, ”tricksen” där vi gjort corona-anpassningar.  Skriv!

Med förhoppning om att vi snart skall få andra, positivare besked,

 

Alina Maric, ordförande

 

 

 


______________________________________________________________________